Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

POSJETA PREDSJEDNIKA VLADE ŽP TOPIĆA OPĆINI DOMALJEVAC-ŠAMAC

Predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić sa ministrima u Vladi (ministrica prosvjete, znanosti, kulture i sporta Ana Andrić i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Mato Brkić) održali su danas (10.06) u općinskome poglavarstvu Domaljevac Šamac radni sastanak sa čelnicima općine, načelnikom Stjepanom Piljićem i predsjednikom Općinskoga vijeća Miroslavom Piljićem.

U izjavi za medije predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić je kazao:
– Nakon što smo, nadam se, prošli kritični dio vezan za korona krizu i te vrste zdravstvenih problema, fokusirali smo se na obilazak naših općina i njihove prioritete. Danas smo posjetili načelnika Općine sa željom da nastavimo već započete projekte u kojima je Vlada pomagala i poslušamo koji su njihovi daljnji prioriteti. Razgovarali smo o projektu vodoopskrbe koje smo kao županija zadnje dvije godine sufinancirali, kao i što zajednički dalje možemo uraditi. Teme su bile vezane i za rješenje problematike vezane za bivše staklenike. Općina, odnosno Općinsko vijeće treba odraditi svoj dio posla vezano za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa nad poljoprivrednim zemljištem, a županija će se angažirati oko rješenja formalno-pravnog statusa poduzeća koje je davno osnovano. Sve je u cilju da do kraja godine imamo uvjete u kojima se mogu ponuditi zainteresiranim izgradnja istih ili sličnih objekata za proizvodnju cvijeća, voća, povrća i svega onoga što se može zasnovati na izvorištu termalne vode. Razgovarali smo i o pitanju uspostave vatrogastva. Uskoro se nadam rješenju i potpisivanju sporazuma između županije i općina kada je u pitanju formiranje profesionalnih vatrogasnih postrojbi. Očekujem da općinska administracija bude aktivna u ovoj temi kako bi brzo došli do teksta sporazuma, njegovog potpisivanja, a nakon toga konačno i uspostavljanja profesionalnog vatrogastva na području Županije Posavske. Upoznat sam također i sa ostalim aktualnim temama iz funkcioniranja ove općine Županije Posavske, izjavio je predsjednik Vlade ŽP Topić.

Nakon sastanka u općinskome poglavarstvu dužnosnici Vlade Županije Posavske posjetili su crkvu sv. Ane u Domaljevcu gdje su u župnome uredu razgovarali sa župnikom fra Antom Pušeljićem, dekanom šamačkoga dekanata na temu započetih projekata te načina kako o njima pomoći i županijska razina vlasti.
Načelnik općine Domaljevac-Šamac Stjepan Piljić izrazio je zadovoljstvo, najprije posjetom predstavnika Vlade ŽP kao i vođenim razgovorima. Trudili smo se, unatoč teškim uvjetima zbog pandemije, nastaviti projekte od životne važnosti za građane naše općine. To je svakako projekt vodoopskrbe u kojem je i do sada pomagala Vlada ŽP. Nadamo se da će to i nastaviti, jer sami ne možemo nastaviti ovako velike projekte. Razgovarali smo i oko rješenja imovinsko pravnih odnosa staklenika te očekujem da će 2021. godina biti ključna godina u kojoj ćemo donijeti potrebne odluke kako bi napravili početni korak i krenuli ka putu da taj resurs stavimo na raspolaganje investitorima koji su zainteresirani, kazao je uz ostalo načelnik Piljić.

(Tekst preuzet sa stranice www.zupanijaposavska.ba)

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)