Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

23. DOMALJEVAČKA TKANICA

U cjelokupnom obilježavanju Dana općine Domaljevac-Šamac, centralni dio proslave pripao je kulturno umjetničkom stvaralaštvu. Na sceni postavljenoj na središnjem Trgu održana je Smotra izvornog narodnog stvaralaštva „XXIII. Domaljevačka tkanica“ čije je otvorenje kratko prekinulo loše vrijeme i jaka kiša. Unatoč kratkotrajnom nevremenu, na trgu se okupio veliki broj mještana i gostiju.

Navedena manifestacija je pored domaćeg HKUD-a Mladost iz Domaljevca okupila četiri društva iz BiH koji su na repertoaru imali pjesme, plesove i izvorni folklor svojeg kraja. Posjetitelji su uživali u igri, pjesmi i kulturnoj baštini koju su prezentirala kulturno umjetnička društva HKUD „Bijela“, HKUD „Ognjišta“ Lug-Brankovići-Žepče, HKUD „Gromiljak“ Kiseljak te HKUD „Husino“ iz Tuzle.

Manifestaciju je otvorio načelnik općine Stjepan Piljić, te je posebnu zahvalnost za organizaciju smotre folklora izrazio članovima HKUD-a Mladost Domaljevac.

Za vrijeme trajanja smotre folklora LU Kuna Domaljevac organizirala je pripremu čobanca za sve posjetitelje. Za održavanje ovogodišnje Domaljevačke tkanice potporu su dali Općina Domaljevac-Šamac, Vlada Županije Posavske, Skupština Županije Posavske te Federalno ministarstvo kulture i sporta.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)