Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

ODRŽANA XVII. REDOVNA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA

Dana, 29. rujna, održana je XVII. redovna sjednica Općinskog vijeća Domaljevac-Šamac.  Nakon izmjene i dopune dnevnog reda, za sjednicu je usvojen dnevni red sa 13 točaka.

Pod prvom točkom dnevnog reda općinski načelnik iznio je informacije o aktivnostima Općinskog načelnika između dviju sjednica OV-a.

Načelnik je informirao vijećnike o reakcijama službi nakon olujnog nevremena koje je zahvatilo općinu u srpnju ove godine te istakao poseban trud djelatnika JP „Vodokom-Domaljevac“ , „Cesta“ Federacije, Županijske vatrogasne postrojbe, djelatnika elektroprivrede te općinskih službi.

Od aktualnih projekata dovršena je rekonstrukcija regionalne ceste kroz Brvnik, uređenje dječjih igrališta u Domaljevcu i Grebnicama. Započeti su radovi na drugoj fazi uređenja kanala Jadrice, i radovi na rekonstrukciji Savskog nasipa.

Uskoro trebaju započeti radovi na rekonstrukciji tri lokalne ceste u Domaljevcu, jedne u Baziku, izgradnja platoa kod kapele u Grebnicama te asfaltiranje carinskog terminala u Šamcu. Također na carinskom terminalu očekuje se početak radova na rekonstrukciji carinske zgrade, zbog problema koji su se pojavili na gornjoj betonskoj ploči.
Dovršena je natječajna procedura za nastavak radova na izgradnji vodovodne mreže, a pri kraju je i natječaj za izmjenu sustava grijanja u dječjem vrtiću (program prekogranične suradnje).

Na sastanku sa federalnom ministricom prometa Andrijanom Katić razgovarano je potrebi rekonstrukcije ulice Stjepana Radića u Domaljevcu, budući da je promet u toj dionici značajno povećan zbog gospodarskih aktivnosti te izgradnje prve tvornice sladoleda u BiH.

U nastavku izlaganja načelnik je informirao vijećnike o raspisanom javnom pozivu za potporu učenicima u nabavci školske opreme, odobrenom projektu za nastavak uređenja teretane, realiziranoj ovogodišnjoj školi plivanja itd.

Na današnjoj sjednici, pod drugom točkom dnevnog reda, jednoglasno usvojena je Odluka o izmjenama i dopunama Proračuna općine Domaljevac-Šamac za 2023. godine. Izmjene i dopune proračuna našle su se na dnevnom redu sjednice prvenstveno zbog potrebe unošenja novih stavki kapitalnih projekta koji su odobreni tijekom godine.

Jednoglasno je usvojena Odluka o izmjeni Odluke o izvršavanju Proračuna za 2023. godinu.

Potrebitom većinom usvojena je Odluka o visini mjesečne naknade za rad članova upravnih tijela Javnih ustanova Dječji vrtić Domaljevac i Centar za socijalni rad Domaljevac te Javnog poduzeća „Vodokom Domaljevac“ d.o.o. Domaljevac.

Pod petom točkom dnevnog reda jednoglasno je usvojen Zaključak o usvajanju Izvješća o utrošku tekuće pričuve Proračuna Općine Domaljevac-Šamac za razdoblje 01.01.-31.08.2023. godine. Ovim Izvješćem vijećnici su informirani o utrošku tekuće pričuve, koja se koristi za programe koji nisu planirani proračunom ili su planirani u nedovoljnoj mjeri.

Jednoglasno je usvojena šesta točka dnevnog reda Zaključak o usvajanju Izvješća o radu Općinskog pravobraniteljstva u Orašju za 2022. godinu

U nastavku sjednice pod sedmom i osmom točkom dnevnog reda, vijećnici su jednoglasno usvojili Zaključak o usvajanju Izvješća o radu s financijskim izvješćem Dječjeg vrtića Domaljevac za 2022. godinu i  Zaključak o usvajanju Plana rada s financijskim planom Dječjeg vrtića Domaljevac za 2023. godinu

Također jednoglasno su usvojene deveta i deseta točka dnevnog reda Prijedlog Zaključak o usvajanju Izvješća o radu Osnovne škole Braće Radića Domaljevac za 2022. godine i Zaključak o usvajanju Plana rada Osnovne škole Braće Radića Domaljevac za 2023. godinu.

Jednoglasno su usvojene jedanaesta i dvanaesta točka dnevnog reda Zaključak o usvajanju Izvješća o radu Mjesne zajednice Bazik za 2022. godinu i Zaključak o usvajanju Izvješća o radu Mjesne zajednice Brvnik za 2022. godinu.

Posljednja točka dnevnog reda odnosila se na vijećnička pitanja, te dopredsjednik O.V-a Ivan Lucić, vijećnik Alen Ćošković i vijećnik Mato Rošić su postavili vijećnička pitanja.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)