Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

SASTANAK S GOSPODARSTVENICIMA

U zgradi Općine Domaljevac-Šamac v.d. načelnik općine Stjepan Piljić i ministar gospodarstva i prostornog uređenja u Vladi Županije Posavske Darko Kasap održali su jučer (21.12.) sastanak s gospodarstvenicima naše općine.

Radnom sastanku odazvalo se oko dvadesetak gospodarstvenika a sudjelovali su i predsjednik Gospodarske komore Županije Posavske Ivo Knežević, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi ŽP Mato Brkić, te predsjednik Udruženja poduzetnika općine Domaljevac-Šamac Mario Brkić.

Tijekom razgovora gospodarstvenici su istakli niz problema koji opterećuju njihovo poslovanje, a dogovoreni su i neki konkretni koraci buduće suradnje.

Najviše govora bilo je o uspostavljanju kvalitetnije komunikacije između općinskih i županijskih institucija s realnim sektorom te načinima i mogućnostima povlačenja sredstava iz europskih fondova, posebno kada je riječ o prekograničnoj suradnji.

Javne službe moraju biti maksimalna podrška poduzetnicima kako bi se olakšalo poslovanje i svorili uvjeti za održavanje radnih mjesta.