Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

ODRŽANA SVEČANA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA DOMALJEVAC-ŠAMAC

Središnji dio jučerašnjeg (24. srpnja) programa obilježavanja Dana općine Domaljevac Šamac bila je svečana sjednica Općinskog vijeća. Uz vijećnike i načelnika općine Stjepana Piljića, nazočili su i mnogobrojni gosti: ministrica obrane BiH Marina Pendeš, izaslanica predsjednika Hrvatskog nacionalnog sabora i HDZ-a BiH 

dr. Dragana Čovića, zatim predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić s ministrima u Vladi, predsjednik Skupštine ŽP Blaž Župarić, Mladen Begić ministar hrvatskih branitelja iz DR-a Zapadno hercegovačke županije, kao i zastupnici državne i federalne razine vlasti Mijo Matanović, Marijan Klaić i Ilija Ilić. Svečanoj sjednici bili su uz ostale nazočni i načelniciopćina Orašje, Usora i Bogdanovci, Stanko Vincetić, Zvonimir Anđelić i Marko Barun, kao i predstavnici općina Županja i Babina Greda. Svečanoj sjednici odazvali su se i predstavnici institucija, udruga i gospodarstvenici s područja naše općine.

U pozdravnim riječima upućenim prisutnim vijećnicima i gostima, predsjednik Luka Lucić je govorio o radu Vijeća u proteklom periodu, te naglasio kako je suradnja s općinskom upravom na vrlo dobroj razini. Lucić je pozvao sve predstavnike političkih stranaka koji djeluju na području općine Domaljevac Šamac na aktivno djelovanje u cilju donošenja kvalitetnih odluka. –„Zahvaljujem svima koji su u proteklim godinama radili na napretku naše općine, te doprinijeli da naša općina bude mjesto ugodnog življenja“, kazao je Lucić.  

Načelnik općine Stjepan Piljić s puno optimizma je govorio o novom ozračju u ovoj sredini u kojoj su spuštene političke tenzije, a započeti novi projekti. –„Uz potporu viših razina vlasti nastavit će se najvažniji projekti, u prvom redu  projekt vodoopskrbe. Kroz njegovu realizaciju mladima bi se poslala jasna poruka da se ovdje stvara kvalitetnije životno okruženje i da ima mogućnosti za bolji život“, kazao je načelnik Piljić.

Predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić uputio je čestitke za Dan općine svim građanima općine Domaljevac Šamac, te iskazao potporu u svim projektima od životne važnosti za tu posavske općinu, u skladu sa mogućnostima županijske Vlade.

U ime državne i federalne vlasti, čestitku za Dan općine uputila je Marina Pendeš ministrica obrane BiH i pohvalila rad općine u smislu toga da iz općine pušu novi vjetrovi optimizma. Naglasila kako dolazak na ovu sjednicu brojnih gostiju pokazuje da ova općina i domovina BiH ima nade, smatrajući da je ljudski resurs u ovoj općini i Županiji Posavskoj, njen najveći resurs. –„Ukoliko imamo ljude koji su na odgovarajućim pozicijama  i kvalitetno obavljaju svoj posao s puno ljubavi prema svojem kraju, sigurna sam da ćemo skupa ostvariti sve planove koji se tiču ulaganja, a Bog nam je dao na dar ovu lijepu Posavinu samo nam treba jedinstvo u svakom smislu“,  zaključila je ministrica Pendeš.