Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

JAVNI POZIV PROJEKTA FARMA II

Zajednički projekt USAID-a i Vlade Švedske “Projekt razvoja tržišne poljoprivrede II” (FARMA II) raspisao je novi javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava kojim će podržati ulaganja u inovacije u poljoprivredu, jačanje uloge žena, mladih i marginaliziranih grupa, te novoosnovanih poduzeća, kao i aktivnosti promocije poljoprivrednih proizvoda s ciljem povećanja prodaje i osiguranja pristupa tržištu. Ukupno raspoloživi grant fond za ovaj poziv je oko 1,2 milijuna dolara.
Zahtjevi moraju biti dostavljeni elektronski (Word i PDF) putem e-mail adrese grants@farmabih.ba i u tiskanoj formi u jedan od ureda USAID/Sweden FARMA II projekta (Sarajevo ili Banja Luka), ne kasnije od 16:00 sati, na dan 04.10.2019. godine. Aplikanti trebaju pratiti uputstva za apliciranje predstavljena u RFA dokumentu.

USAID/Sweden FARMA II će organizirati informativne sastanke na kojim će se zainteresiranim organizacijama pružiti sve informacije i uputstva za podnošenje zahtjeva za bespovratna sredstva. Sve zainteresirane organizacije se pozivaju da prisustvuju jednom od ovih sastanaka (dolazak potvrditi putem e-maila grants@farmabih.ba do 15.9. u 11:00 sati). Javni poziv nije otvoren za individualne poljoprivredne proizvođače (fizička lica).
Informativni sastanci će biti održani prema sljedećem rasporedu:
– Banja Luka (Privredna komora RS, 16.09. u 11 sati),
– Sarajevo (Vanjskotrgovinska komora BiH, 18.09. u 11 sati),
– Mostar (Federalni agromediteranski zavod, 19.09. u 11 sati) i
– Tuzla (Kantonalna privredna komora Tuzla, 20.09. u 11 sati).

Sva pojašnjenja i uputstva će biti iskomunicirana putem e-mail adrese grants@farmabih.ba ili objavljena na stranici projekta. Izjave i/ili interpretacije od strane bilo koga drugog se smatraju nevažećim.

Javni poziv i potrebnu dokumentaciju možete pogledati ovdje