Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Podaci o Općini

Općina Domaljevac (Domaljevac-Šamac) utemeljena je 1998. godine. Nalazi se u središnjem dijelu Županije Posavske između općine Orašje  na istoku i općine Odžak na zapadu. Na 41.7 Km2 živi oko 7000 stanovnika u naseljenim mjestima : Domaljevac, Bazik, Grebnice, Brvnik i Tursinovac.

Općinsko središte Domaljevac je i sjedište zakonodavne vlasti Županije Posavske. Područje općine leži na prosječnoj nadmorskoj visini od 85 m i vodom je vrlo bogato područje s riječnom granicom prema susjednoj Hrvatskoj od skoro 25 km. Općina osim niza komparativnih prednosti kao što su izvrstan geoprometni položaj (granični prijelaz Bosanski Šamac su ”vrata Bosne”), zdrav okoliš, termalni izvori, proizvodnja zdrave hrane, ima i posebno bogatstvo: vrijedne, ponosne i izuzetno poduzetne građane.

Građani su najveće i najvrijednije bogatstvo domaljevačke općine. To je snaga koja je općinu Domaljevac učinila prepoznatljivom izvan granica Županije Posavske i same domovine. Slobodan poduzetnički duh potaknut partnerstvom privatnog sektora i općinske uprave učinili su od domaljevačke općine samoodrživ mehanizam i primjer kojemu teže mnoge sredine.