POTPORA VLADE REPUBLIKE HRVATSKE

Odobreno  600.000,00 kuna za projekt vodovodne mreže u Domaljevcu

Na sjednici koja je održana danas 01. kolovoza 2019. godine,  Vlada Republike Hrvatske donijela je Odluku o raspodjeli sredstava za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih,zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narodu Bosni i Hercegovini za 2019. godinu.

U okviru ove odluke, Općini Domaljevac-Šamac odobreno je 600.000,00 (šesto tisuća) kuna za projekt izgradnje vodovodne mreže u Domaljevcu.

U proračunu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske osiguran je dosad najveći iznos za ovu namjenu, točnije 25,8 milijuna kuna. Od ukupno 314 prijavljenih, financijska sredstva raspodijeljena su za 89 programa i projekata.

Donošenjem Odluke o raspodjeli sredstava za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini, Vlada Republike Hrvatske pruža važnu pomoć i potporu udrugama i ustanovama Hrvata u Bosni i Hercegovini te kroz njih osnažuje i hrabri hrvatski narod u njegovom nastojanju za ostanak i razvoj te očuvanje nacionalnog identiteta.

„Hvala Vladi Republike Hrvatske na pruženoj potpori, i što je prepoznat značaj koji izgradnja vodovoda ima za žitelje naše općine. Ova financijska sredstva bit će snažan vjetar u leđa u realizaciji jednog od ključnih projekata na području općine Domaljevac-Šamac“ izjavio je povodom ove vijesti općinski načelnik Stjepan Piljić.