Osnovna škola Braće Radića Domaljevac

1881.godine rad se prebacuje u novu školsku zgradu. Nastavu su i dalje izvodili svećenici franjevci, pored svog redovnog posla i bez novčane naknade. Prosječan broj učenika bio je oko 30, a izučavao se narodni jezik, povijest, zemljopis i vjeronauk.

Od osnutka pa do 1914.godine, u školi je održavan  poljoprivredni tečaj za odrasle a 1923. godine osnovana je pri školi narodna čitaonica.

Narodna osnovna škola u Domaljevcu je početkom školske 1954/55. godine proglašena za Narodnu šestogodišnju školu, a školske 1964/65. godine  počinje sa radom osmogodišnja škola.

Sve do početka Domovinskog rata škola je normalno radila i u prosjeku je svake godine upisivano oko 1000 novih učenika.

Danas Osnovna škola Braće Radića iz Domaljevca u svome sastavu ima i područni odjel Grebnice. Nalazi se na prostoru Županije Posavske i jedina je škola na području Općine Domaljevac-Šamac. Posljednjih nekoliko godina u školu se upisuje prosječno oko 430 učenika.

Nova školska zgrada u Grebnicama svečano je otvorena 08.03.2004. godine. Izgradnju je financirala japanska vlada. Trenutno je u izgradnji i fiskulturna dvorana, čime će se steći uvjeti za normalno izvođenje nastave tjelesne i zdravstvene kulture u područnoj školi.

Nastava je skoro u potpunosti stručno zastupljena. Svi djelatnici su uključeni u kontinuirana  stručna usavršavanja, čime potvrđuju spremnost na cjeloživotno učenje i primjenu suvremenih načina rada.