POSJETA IZASLANSTVA ODBORA ZA HRVATE IZVAN RH

Općinski načelnik Stjepan Piljić nazočio je jučer (26.lipnja) prijemu visokog izaslanstva Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske u Vladi ŽP u Orašju. Domaćin sastanka bio je predsjednik Vlade Đuro Topić a uz predsjednika odbora prof. dr. sc. Božu Ljubića, u izaslanstvu su bili članovi odbora: Željko Raguž, Ivica Mišić, Mato Čičak i savjetnica u odboru Marina Vunić. Sastanku su nazočili i predstavnici Vlade Republike Hrvatske: iz Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Ivan Zeba, voditelj Službe za pravni položaj, kulturu i obrazovanje Hrvata u BiH i iz Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Republike Hrvatske Petar Mrkonjić, načelnik Sektora za gospodarenje i upravljanje nekretninama.

Sastanku su nazočili dužnosnici županijske i općinskih razina vlasti, predsjednik Skupštine ŽP Blaž Župarić, ministri u Vladi ŽP kao i predstavnici tri posavske općine. Na sastanku je razgovarano o aktualnim temama i projektima u oblasti zdravstva, poljoprivrede, vodoopskrbe, obrazovanja i gospodarstva na području Županije Posavske.

Načelnik općine Stjepan Piljić istaknuo je problem vodoopskrbe na području općine Domaljevac-Šamac, te izrazio nadu da će aplikacija projekta izgradnje vodovodne mreže koja je podnesena na zadnji natječaj Središnjeg državnog ureda za Hrvate  izvan RH dobiti potporu.