POSAVINA DOBILA JUNIORSKE DRŽAVNE PRVAKE U ODBOJCI

Juniori HOK Domaljevac odbojkaški prvaci BiH.

Juniorska momčad HOK Domaljevac osvojila je titulu prvaka BiH, što je najveći uspjeh sjajne generacije domaljevačkih odbojkaša pod vodstvom trenera Zlatka Ivića. Superiorno su osvojili titulu državnog prvaka koja nije nimalo slučajno u njihovim rukama, nego predstavlja nastavak uspjeha i krunu odličnog rada s mladim igračima. Završnica federalnog kao i državnog natjecanja protekla je u znaku HOK Domaljevac koji je u pet susreta zabilježio svih pet pobjeda i pokazao da je gospodar trofeja.

Državno finale bila je repriza federalnog u kojem su Domaljevac i Gradina Herceg pokazali svu raskoš i kvalitetu igre na zadovoljstvo ljubitelja odbojke. Gradina je ušla u igru bez respekta iskoristivši sitne pogreške domaćina i dobila prvi set 25:23. Naredna tri seta domaljevčani su, nošeni podrškom svojih najvjernijih navijača, napravili veliki preokret ( 25:22, 25:22 i 25:19) i pokazali da su za klasu ispred svojih suparnika. U furioznom naletu ujedinili su kvalitetu, snagu, zrelost i lucidnost u igri i na kraju zasluženo se okitili zlatnim odličjima. 
Zvuči gotovo nevjerojatno da startnu postavu čine sve igrači iz Domaljevca, s Patrikom Brkićem iz Bazika, a nekolicina ovih igrača istovremeno je nastupala u tri selekcije, kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj i upravo je njihova najveća snaga u višegodišnjem kontinuitetu ozbiljnog i stručnog rada, što je potvrdio i kapetan Domaljevca Ivo Ivić koji je ponovno bio na visokoj razini i proglašen najboljim igračem završnog turnira i dodao kako je počašćen pozivom selektora Edina Bakovića u reprezentaciju BiH.

Euforija velikog slavlja igrača preselila se i na članove rukovodstva kluba. Stjepan Piljić je dugo uz ove mladiće još kao tajnik kluba dok je obnašao funkciju ravnatelja osnovne škole, a i danas je srcem uz klub koji pronosi slavu općine Domaljevac Šamac, na čijem je čelu trenutno. -Svaka ozbiljna ekipa svoju budućnost gradi na radu s omladinskim selekcijama i razvoju perspektivnih igrača do njihova sazrijevanja. Oni su naš sportski i svaki drugi ponos, istaknuo je načelnik Stjepan Piljić. 
Isto razmišlja i Vlado Blažanović predsjednik HOK Domaljevac, te naglašava da je s puno emocija doživio kraj utakmice.-Dečki su me fascinirali, ostavili su srce na terenu i pokazali da se vrijedi boriti za svoj klub. Naš uspjeh je tim veći ako znamo da smo mala sredina, djeca nam odlaze iz škola i klubova i nemamo mogućnosti selektirati igrače. Trener Zlatko je istinski fenomen, živi 24 sata za klub i ovo je njegov životni uspjeh, naglasio je Blažanović.

Zlatna odličja pobjednicima je uručio Đuro Topić, predsjednik Vlade ŽP. Odličja za drugoplasiranu i trećeplasiranu ekipu uručili su Stjepan Piljić načelnik općine Domaljevac Šamac i Vlado Blažanović predsjednik HOK Domaljevac. Alija Fatić predsjednik OS BiH predao je pobjednički pokal kapetanu Ivi Iviću nakon čega je uslijedilo veliko slavlje domaćina. U polufinalnim susretima domaljevčani su s 3:0 nadigrali bijeljinskog Radnika, dok ekipa Ljubinja nije opravdala ulogu favorita, pa je momčad iz Srebrenika uz podršku svojih navijača pobjedom 3:1 izborila plasman u finale. U borbi za treće mjesto Radnik je svladao Ljubinje s 3:1.

 

Izvor: Marko Mišković.