DRŽAVNI TAJNIK MILAS U POSJETI ŽUPANIJI POSAVSKOJ

Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske u pratnji Žane Ćorić savjetnice s posebnim položajem za pitanja Hrvata u BiH posjetili su u utorak 14. svibnja 2019. godine Županiju Posavsku.

Središnji radni sastanak državni tajnik Milas i savjetnica Ćorić održali su u Vladi Županije Posavske u Orašju gdje je predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić sa suradnicima okupio mjerodavne ministre iz resora financija Nadu Ćulap, prosvjete, znanosti, kulture i športa Anu Andrić i zdravstva Damira Živkovića. Sastanku je bio nazočan predsjednik Skupštine ŽP Blaž Župarić, konzul RH u BiH u Tuzli Ivan Bandić, član državnog savjeta za Hrvate izvan RH dr. Perica Jelečević direktor Županijske bolnice, kao i tri načelnika općina u Županiji Posavskoj Stanko Vincetić, Stjepan Piljić i Jakov Ivanković. Nakon sastanka predstavnicima medija obratili su se državni tajnik Milas i predsjednik Topić.

Drago mi je da su Vlada Republike Hrvatske i premijer Plenković prepoznali značaj potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini i također moram istaknuti da je u zadnje tri godine za 300 posto podignut proračun koji ide Županiji Posavskoj. Nije to samo zasluga Vlade RH, nego prije svega zasluga kvalitetnih i perspektivnih projekata koji imaju svoju budućnost. U ime Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske mogu kazati da sam sretan zbog toga. Učinit ćemo sve da taj proračun bude još veći te da projekte koje ćemo skupa ostvarivati dovedemo do kraja kako bi bili doista u funkciji svih ljudi koji žive na ovom prostoru, naglasio je između ostalog državni tajnik Zvonko Milas.

Predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić zahvalio je Državnom uredu za Hrvate izvan RH za dosadašnju potporu projektima od životnog značaja za tri posavske općine iz oblasti zdravstva, školstva, kulture, vjerskih i športskih objekata, te potpore značajnim infrastrukturnim projekatima.