SASTANAK STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE

U uredu načelnika danas, 14. svibnja 2019. godine održan je sastanak Stožera civilne zaštite Općine Domaljevac-Šamac. Pored članova stožera sastanku su nazočili predsjednici mjesnih zajednica naše općine te predsjednik Općinskog vijeća.

Tema sastanka bila je stanje vodostaja i sigurnosti na području naše općine. Vodostaj rijeke Save još uvijek je daleko od razine za proglašenje redovnih mjera obrane od poplava. Prema prognozama idućih dana očekuje se smirivanje vremenskih prilika, a vrhunac vodnog vala očekuje se u petak ujutro kada bi razina vodostaja mogla dosegnuti potrebnu za proglašenje redovnih mjera obrane.

Svi vodozaštitni objekti su u urednom stanju, a općinske službe vrše redovitu kontrolu stanja na terenu.  Prema svim raspoloživim informacijama  relevantnih institucija, vrhunac vodnog vala neće dovesti do većih posljedica na području naše općine.

Stanje nije kritično, ali ozbiljnost situacije zahtjeva redovito praćenje i konstantnu raspoloživost članova stožera civilne zaštite za eventualno pokretanje akcija zaštite od poplava.