Potpisan ugovor za nabavku vatrogasnog vozila

Vršitelj dužnosti općinskog načelnika Stjepan Piljić, jučer (14. siječnja) je u Banja Luci potpisao Ugovor o nabavci vatrogasnog vozila za potrebe Dragovoljnog vatrogasnog društva Domaljevac-Šamac. Nabavku i isporuku vozila izvršit će specijalizirano poduzeće SV Company d.o.o. Trn.

Nakon provedenog postupka javne nabavke izabran je dobavljač koji je prema zahtjevu za dostavu ponuda dostavio tehnički prihvatljivu ponudu za cijenu od 128.115,00 KM.
Vozilo je proizvođača Mercedes benz ATEGO 1323 proizveden 2004. godine. Uz spremnik od 2.500 litara, vozilo će imati ugrađenu vatrogasnu pumpu, visokotlačni bacač vode na krovu, vitlo, te prikladnu signalizaciju. 

Pored opreme za gašenje požara, vozilo će biti opremljeno za djelovanje u slučaju prometnih nezgoda za pomoć unesrećenima i oslobađanje istih iz vozila. Ova oprema posebno je značajna, a na području Županije Posavske postoji samo jedno vozilo za djelovanje i pomoć u slučaju prometne nezgode.  

Dio sredstava za nabavku ovog vozila u iznosu od 45.000,00 KM osigurat će Dragovoljno vatrogasno društvo Domaljevac-Šamac, dok će ostatak sredstava u iznosu od 83.115,00 KM osigurati Općina Domaljevac-Šamac iz vlastitog proračuna.

Vozilo će biti isporučeno u veljači ove godine, čime će se značajno unaprijediti spremnost za djelovanje u području zaštite života i imovine građana naše općine.