POMOĆNIK MINISTRA ZDRAVKO BELJO POSJETIO OPĆINU

Općinski načelnik Stjepan Piljić je danas, 31. siječnja 2020. godine održao radni sastanak sa Zdravkom Beljom, pomoćnikom federalnog ministra raseljenih osoba i izbjeglica.

Na radnom sastanku općinski načelnik je prezentirao stanje na području općine Domaljevac-Šamac, dinamiku realiziranih projekata u 2019. godini te iznio prioritetne projekte za 2020. godinu.

U 2019. godini uz potporu Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjelica dovršeni su projekti uređenja sportsko rekreacijskog centra Srimac te asfaltiranja ulica u Domaljevcu (Turjak i Madžari).

Kao jedan od prioritetnih projekata za 2020. godinu općinski načelnik je istaknuo izgradnju vodovodne mreže u Domaljevcu. U tekućoj godini putem federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica realizirat će se i projekt izgradnje stambene zgrade za socijalno stanovanje.

Pomoćnik ministra Zdravko Beljo je naglasio da ministarstvo ulaže potrebne napore kako bi podržali što više projekata koji ispunjavaju uvjete Javnih poziva Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica a imaju za cilj unaprjeđenje uvjeta života stanovnika u povratničkim naseljima.