RADNI SASTANAK S GOSPODARSTVENICIMA I OBRTNICIMA

U utorak, 04. lipnja 2019. godine u  zgradi Općine Domaljevac-Šamac  održan je radni sastanak općinskog načelnika Stjepana Piljića i ministra gospodarstva i prostornog uređenja Županije Posavske Dragutina Živkovića sa gospodarstvenicima i obrtnicima s područja općine Domaljevac-Šamac. Na sastanku je prezentiran – Prijedlog  programa utroška granta za razvoj poduzetništva, obrta i zadruga za 2019. godinu.

Cilj ovog radnog sastanka je bio upoznavanje gospodarstvenika s prijedlogom, te prikupljanje sugestija i prijedloga  svih sudionika koji će pomoći u kreiranju i izradi što kvalitetnijeg Programa utroška granta za razvoj poduzetništva, obrta i zadruga Ministarstva.

Na početku sastanka ministar Živković je upoznao sudionike o ciljevima sastanka i prezentirao prijedlog, radnu verziju Programa utroška granta za razvoj poduzetništva, obrta i zadruga za 2019. godinu, koja se sastoji od 6 vrsta   programa. Predstavljeni su osnovni uvjeti i mogućnosti apliciranja za predviđena grantovska sredstva.

Nakon uvodnih izlaganja otvorena je rasprava na kojoj su sudionici sastanka imali priliku dati svoje primjedbe na dosadašnje programe Ministarstva kao i prijedloge za ovogodišnje programe.

Osnovne primjedbe i sugestije sa sastanaka vezane su za iznose, poboljšanja i pojednostavljenje procedura prijave na grant  sredstva. Pored navedenih prijedloga na sastanku je izražena želja za održavanjem što više ovakvih sastanaka na razini županije, jačanje resursa Ministarstva, više uključivanje samih gospodarstvenika i njihovih predstavnika u izradu programa poticaja, omogućavanje kvalitetnije medijske promocije s ciljem da što veći broj gospodarstvenika dobije tu informaciju i ima mogućnost prijaviti se za ova sredstva.