Video sadržaj


Posjet generalnog konzula RH općini Domaljevac-Šamac PDF Ispis E-mail
Petak, 09 Listopad 2009 07:51
Generalni konzul Republike Hrvatske u BiH Josip Juras posjetio je općinu Domaljevac. Na zajedničkom sastanku s predstavnicima gospodarstvenika u općinskom poglavarstvu općinski načelnik Željko Josić upoznao je generalnog konzula o stanju gospodarstva i gospodarskim kapacitetima domaćih poduzetnika.

- Ovaj sastanak  je bio potreban i važan jer na području općine Domaljevac-Šamac postoje proizvodne grane koje predstavljaju brend ne samo u Županiji Posavskoj nego i u Federaciji te na području cijele BiH, a radi se o korparstvu, proizvodnji vode, termalnim izvorima, za koje u Domaljevcu postoje izvrsna resursna osnova, rekao je generalni konzul.
 
- Ohrabreni smo ovom posjetom i bilo nam je drago čuti da će se gospodin generalni konzul zauzeti za naše projekte, programe ali i probleme ne samo kod institucija Republike Hrvatske, nego i kod bosanskohercegovačkih institucija, istaknuo je općinski načelnik.

Nakon sastanka u poglavarstvu, generalni konzul Josip Juras i općinski načelnik Željko Josić, obišli su poslovnu zonu Malo Blato, gdje je općinski načelnik upoznao generalnog konzula o nastavku planova uređenja poslovne zone u cilju jačanja njezine konkurentnosti.

(u video sadržajima pogledajte TV izvješće)