Video sadržaj


PREDSTAVLJEN PROJEKT „JAČANJE ULOGE SAVEZA OPĆINA/OPŠTINA U BiH" PDF Ispis E-mail

Općinski načelnik Mario Jurkić sudjelovao je na službenom predstavljanju početka projekta „Jačanje uloge saveza općina i gradova u BiH“.

U cilju jačanja lokalnog nivoa vlasti u BiH, savezi općina i gradova u Federaciji BiH i Republici Srpskoj najavili su početak projekta „Jačanje saveza općina i gradova u BiH“, a koji podržavaju vlade Švedske i Švicarske u BiH, uz partnerstvo sa Švedskim savezom lokalnih i regionalnih vlasti (SALAR). 

U sklopu početka projekta održan je i prvi zajednički sastanak Odbora za međunarodnu saradnju i EU integracije oba saveza, na temu uloge lokalnih vlasti BiH u europskim integracijama, kao i predstavljanje Izvješća o utjecaju EU integracija na jedinice lokalne samouprave u BiH, a sve u cilju jačanja lokalnog nivoa vlasti u BiH.

Načelnik je izrazio zadovoljstvo što naša Općina kao članica Saveza općina i gradova FBiH može sudjelovati u ovako značajnom projektu koji će na koncu doprinjeti povećanju stručnih znanja koja se odnose na proces europskih intergracija.