Video sadržaj


DOPREDSJEDNIK RS-a JOSIP JERKOVIĆ U SLUŽBENOJ POSJETI OPĆINI DOMALJEVAC - ŠAMAC PDF Ispis E-mail
Petak, 09 Ožujak 2018 15:57

U sklopu svojih redovnih aktivnosti, dopredsjednik RS-a iz reda hrvatskog naroda Josip Jerković posjetio je danas 9. ožujka 2018. godine općinu Domaljevac - Šamac kojom prigodom se susreo s načelnikom općine Mariom Jurkićem.

Na sastanku su razgovarali o projektima obnove i održivog povratka za područje ove općine. Posebno su istaknuli stambeno zbrinjavanje kroz program RSP, gdje je na prijedlog ministra za izbjeglice i raseljena lica Vlade RS Davora Čordaša prihvaćena izgradnja 3 stambene zgrade, 1 zgrada u općini Orašje za 25 obitelji ukupno 49 osoba, 1 stambena zgrada u općini Odžak za 21 obitelj ukupno 43 osobe, te 1 stambena zgrada u općini Domaljevac-Šamac za 10 obitelji ukupno 19 osoba, čime bi se u konačnici zbrinulo 56 obitelji u Županiji Posavskoj iz jednog dijela navedenog programa.

Načelnik općine je također spomenuo i projekte koje općina Domaljevac-Šamac prijavljuje na institucije Vlade RH, Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje, te Središnji državni ured za Hrvate izvan RH.