Video sadržaj


Poziv na obuku proizvođača soje PDF Ispis E-mail
Srijeda, 31 Svibanj 2017 11:24

U okviru projekta „Lokalni integrirani razvoj“ (LIR), isporučeno je sjeme soje za 145 proizvođača soje iz 5 općina i gradova u Bosni I Hercegovini (BiH) - Bijeljina, Domaljevac-Šamac, Odžak, Orašje i Šamac – koji su u travnju podigli zasade soje na površini od 660 hektara.

Kao dio nastavka podrške odabranim korisnicima, u suradnji s GIZ projektom "Kvalitetna soja bez GMO iz Dunavskog regiona" i Ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Županije Posavske, bit će održane obuke za proizvođače soje na demo-poljima koja su postavljena kod proizvođača, i to:

1.      Orašje, kod g. Vladimira Džoića, dana 04.06.2017. s početkom u 12:00 sati. Mjesto okupljanja benzinska pumpa "AGS" na putu Lončari – Orašje u 11:30.

2.      Prud, kod g. Dragana Jovića dana 15.06.2017. s početkom u 10:00 sati. Mjesto okupljanja Donja Dubica - Borata u 9:4.

Podrška u proizvodnji soje predstavlja jednu od aktivnosti Projekta LIR, koja ima za cilj razvoj lanca vrijednosti proizvodnje soje, te da uspostavi i ojača ekonomski održivu, te ekološki i socijalno prihvatljivu proizvodnju genetski nemodificirane soje.

Pozivamo sve proizvođače soje da prisustvuju ovoj obuci.

Projekt „Lokalni integrirani razvoj“ (LIR) je trogodišnja inicijativa (2016-2018.) koju primarno financira Europska unija (EU), a provodi Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP) u suradnji s Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine (BiH), Ministarstvom razvoja, poduzetništva i obrta Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH), Ministarstvom uprave i lokalne samouprave Republike Srpske (RS) i dva entitetska saveza općina i gradova. Projekt se implementira u 21 jedinici lokalne samouprave (JLS) u BiH.