Video sadržaj


Državni tajnik Milas u posjeti Županiji Posavskoj PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 27 Ožujak 2017 08:20

Načelnik općine Domaljevac-Šamac Mario Jurkić, sudjelovao na radnom sastanku kojem je prisustvovao Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Sastanku su nazočili Ivan Bandić, generalni konzul Republike Hrvatske u Tuzli, Žana Ćorić, savjetnica s posebnim položajem za pitanje Hrvata u BiH u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske te predstavnici Hrvata iz društvenog i političkog života Županije Posavske.

Predsjednik vlade Županije Posavske i čelnici općina su upoznali državnog tajnika Milasa s aktualnim stanjem te s potrebama ali i poteškoćama s kojima se suočavaju u naporima da svojim sumještanima osiguraju kvalitetnije uvjete života, odnosno kako bi osigurali ostanak Hrvata u Posavini.

Na sastanku se razgovaralo i o mogućnostima suradnje između Županije Posavske i općina u ovom dijelu Bosne i Hercegovine s Republikom Hrvatskom posebice u području gospodarstva te u projektima prekogranične suradnje u okviru EU fondova.

Državni tajnik Milas je naglasio kako će Vlada Republike Hrvatske nastaviti pružati još snažniju potporu održivom ostanku Hrvata u BiH i Županiji Posavskoj te će u skladu s tim i poduzimati konkretne mjere i korake. „Prostor za suradnju u svim područjima postoji – od kulture do gospodarstva. Na nama svima je odgovornost da osmišljavamo, kreiramo i zajednički provodimo konkretne projekte koji će doprinositi unapređenju kvalitete života Hrvata ovog kraja“ poručio je državni tajnik Milas.