Video sadržaj


Građani pokrenuli izgradnju vodovododa PDF Ispis E-mail
Utorak, 17 Studeni 2009 21:04
Građani istočnog dijela ulice Posavskih branitelja u Domaljevcu, pokrenuli su izuzetnu akciju izgradnje vodovoda. Primjer je ovo kako složna zajednica može riješiti i vrlo složene probleme, i kao takav zaslužuje samo riječi pohvale. Prenosimo članak sa d.net portala.
«Započela je izgradnja vodocrpilišta budućeg vodovoda u istočnom dijelu ulice Posavskih branitelja u Domaljevcu. Kako je na ovome području postojeća vodoopskrba u izuzetno lošem stanju, a kvaliteta vode očajna, građani su pokrenuli inicijativu izgradnje vlastitog vodocrpilišta i vodoopskrbnog centra s pripadajućim vodovodnim sustavom.
Razgovori oko izgradnje budućeg vodovoda su započeli još u proljeće 2009. godine. Od početne ideje koja je bila uključivanje svih domaćinstava na području od Pauka prema staklenicima na kraju je projekt podržalo 8 obitelji koji će zajedničkom investicijom od oko 40.000 KM izgraditi potrebitu infrastrukturu i time osigurati kvalitetnu vodu za sve potrebe u svojim domaćinstvima.
Planirana dubina vodocrpilišta je između 150-200 m, ukupna duljina magistralnog i lokalnog vodoopskrbnog sustava (cjevovoda) oko 500 m. Radovi bi trebali trajati oko mjesec dana.
Investitori u ovaj projekt, zajedno sa svojim obiteljima, su: Zdravko Ćošković, Leonardo Ćošković, Ivica Lukić, Željko Ćošković, Joso Ćošković, Ilija (Đuro) Pušeljić, Ilija (Lovro) Pušeljić i Marko Petrović.»