Video sadržaj


Za djecu Afrike PDF Ispis E-mail
Utorak, 10 Studeni 2009 14:02
„Za djecu Afrike“, naziv je donatorske večere koju su, u nedjelju 08. studenog u Domaljevcu, organizirali franjevci Bosanske Posavine. Tijekom večeri prikazan je film Jakova Sedlara „Vjeko, bosanski fratar-mučenik“.
 
Misionar fra Ivica Perić, već 20-tak godina je misionar u Africi . Nakon 13. godina u Ugandi, preuzeo je u Ruandi župu Kivumu u kojoj je tragično ubijen 1998.g. fra Vjeko Ćurić. Odlučio se nizom humanitarnih akcija napraviti sponu Afrike i Bosne Srebrene i njima simbolizirati kršćansko zajedništvo.
 
Tijekom donatorske večeri prigodne je riječi suosjećanja sa problemima siromašne djece Ruande uputio načelnik općine Domaljevac- Šamac Željko Josić , gvardijan toliškog samostana fra Marijan Živković i u ime organizatora fra Joso Oršolić.
 
U glazbenom dijelu programa nastupili su Krunoslav Kićo Slabinac, vokalni ansambl „Tkanica“ i grupa „Sinovi Posavine. Donatorska večer „Za djecu Afrike“ održana je dvorani trgovačkog centra Yimor u Domaljevcu.
 
Sakupljeni prilog od 8.000 KM namijenjen je za završetak gradnje srednje škole u Ruandi koja otvara mogućnost školovanja a time i zapošljavanja mladih. U župi Kivumu od oko 30.000 stanovnika čak oko 25.000 ih je mlađe od 25. godina.